På fantasiens barrikader

 

Triztan Vindtorn, født Kjell Erik Hafnor Larsen, vokste opp i Fjeldsbyen i Drammen. Han begynte sitt yrkesaktive liv i tekstilbransjen, og dro til sjøs som 19-åring. Senere jobbet han som lystekniker ved flere av Oslos teatre, blant annet Oslo Nye hvor han var ansatt i 13 år. I 1970 debuterte han med diktsamlingen Sentrifuge, da første gang under navnet Vindtorn. Poeten har til sammen utgitt nærmere 30 diktsamlinger, har bidratt til flere antologier og er oversatt til mer enn 15 språk. I løpet av karrieren har han gjort seg bemerket gjennom ulike fremstøt i media, blant annet sammen med gruppen Stuntpoetene og i samarbeid med den danske multikunstneren Jørgen Nash.

bio1

Vindtorn utga nærmere 30 diktsamlinger og er oversatt til omkring 15 språk.

Han jobbet også mye med musikk, og turnerte blant annet sammen med gruppen The Fatah Morgana Band til flere jazzfestivaler og andre arrangementer i inn- og utland. I godt voksen alder tok han fornavnet Triztan etter en stambar på Ibiza, og fikk senere også mellomnavnet Gyldenløwe etter Gyldenløves plass i Drammen. Dette er et steinkast unna barndomshjemmet, der det også er reist en byste over han.

bio2

Triztan Gyldenløwe Vindtorn 31.07.1942 – 04.03.2009

Vindtorn er gravlagt i Drammen. I løpet av sitt liv mottok han flere priser, blant annet Aschehougprisen i 1982 og den svenske Doblougprisen i 1991. Etter sin død har han vært gjenstand for flere minnearrangementer og utstillinger både her hjemme og i utlandet. Aschehoug forlag lanserte i 2014 biografien Jeg løper fra meg selv av Drammensforfatteren Ida Marie Brown.Invitasjon til festforestilling med utdeling av

Triztan Vindtorn poesipris 2022

Torsdag 24. mars kl. 19.00

Drammensbiblioteket inviterer herved til en festkveld med prisutdeling og kunstneriske innslag.

Velkommen til utdeling av Triztan Vindtorn poesipris, Norges største poesipris.

Kristopher Schau, er konferansier for årets prisutdeling. Leder for Forfatterforeningen Heidi Marie Kriznik deler ut prisen. Prisvinnerintervjuet vil bli ledet av Henning Bergsvåg.

Se Facebook.com/vindtornpoesipris for mer informasjon.