Prisvinner 2018: Tone Hødnebø

Tone Hødnebø, født 1962, oppvokst i Tønsberg, og bosatt i Oslo. Hun debuterte med diktsamlingen Larm i 1989, og har utgitt seks diktsamlinger, i tillegg til en poetikk, Skamfulle Pompeii (H Press). Hun har gjendiktet et utvalg av Emily Dickinsons dikt, Skitne lille hjerte (1995/revidert 2015), og Glass, ironi og gud (2014) av den kanadiske forfatteren Anne Carson

Les hele juryens begrunnelse her

Prisvinner 2017: Erling Kittelsen

(foto: Nils Maudal)

Erling Kittelsen (f. 1946) debuterte i 1970 med diktsamlingen Ville fugler. Siden har han hatt en stor produksjon av dikt, romaner, dramatikk og barnebøker. Han har også gjort flere gjendiktninger.

Les juryens begrunnelse for prisen til Erling Kittelsen her

Prisvinner 2016: Inger Elisabeth Hansen

(foto: Tom Atle Bordevik)

Inger Elisabeth Hansen (f. 1950) regnes som en av våre fremste og mest særpregede lyrikere. Hun har skrevet åtte diktsamlinger og i tillegg gjendiktet flere spanskspråklige forfattere. Inger Elisabeth Hansen har blitt tildelt Doblougprisen, Den Norske Lyrikkprisen, Aschehougprisen og Gyldendalprisen.

Les juryens begrunnelse for prisen til Inger Elisabeth Hansen her.

Prisvinner 2015: Gro Dahle

(foto: Tom Atle Bordevik)

Gro Dahle (f. 1962) debuterte i 1987 med diktsamlingen Audiens. Hun sier selv at «for meg er poesien den viktigste sjangeren, den kaster nytt lys, gjør nye ting med språket vårt, er i randsonen, i forkant». Hun har gitt ut 20 diktsamlinger, tre prosabøker, én gjendiktning, en rekke barnebøker og dramatikk for både teater og radio. Hun er oversatt til flere språk. Dahle forener en leken og naivistisk form med brå assosiasjonskast og underliggende alvor. 

 

Prisvinner 2014: Stein Mehren

(foto: Aschehoug)

Stein Mehren (f. 1935) debuterte i 1960. Han har utgitt mer enn 30 bøker; dikt, romaner, essays og skuespill. Han er også billedkunstner. Mehren er en levende legende i norsk poesi.

Juryen skriver: Som poet er han både en sanger og en tenker – en filosofisk dikter; slik han i sin prosa er en dikterfilosof, en kulturkritiker som gjennomborer samfunnets myter om seg selv.

Prisvinner 2013: Terje Dragseth

(foto: Cappelen Damm/Blunderbuss/Anna-Julia Granberg)

Terje Dragseth debuterte i 1980 og har gitt ut 14 diktsamlinger og to prosabøker. Utdannet filmregissør. Dragseth er elsket av mange forfattere og har høstet svært gode kritikker. Dragseth har vært en markert stemme i norsk poesi og har levert sterke meninger om poesiens rolle og betydning i over 30 år. Dragseth tilhører fortroppen i nyskapingen av det norske poetiske språk. Ved første utdeling av Triztan Vindtorn poesipris fant juryen frem til en poet som de fleste innen det litterære Norge mente skulle vært løftet frem i de prisvinnende rekkene for lenge siden.

 Invitasjon til festforestilling med utdeling av

Triztan Vindtorn poesipris 2022

Torsdag 24. mars kl. 19.00

Drammensbiblioteket inviterer herved til en festkveld med prisutdeling og kunstneriske innslag.

Velkommen til utdeling av Triztan Vindtorn poesipris, Norges største poesipris.

Kristopher Schau, er konferansier for årets prisutdeling. Leder for Forfatterforeningen Heidi Marie Kriznik deler ut prisen. Prisvinnerintervjuet vil bli ledet av Henning Bergsvåg.

Se Facebook.com/vindtornpoesipris for mer informasjon.