Vindtornfestivalen viderefører arven fra Drammens store surrealist og stuntpoet Triztan Vindtorn. Gjennom en karriere som omfatter nesten 30 bøker, markerte han seg som en betydelig poet og en fremragende formidler. Festivalen arrangeres i tilknytning til Verdens poesidag, med festforestillingen og utdelingen av Triztan Vindtorn poesipris som det store høydepunktet. I Vindtorns ånd kombinerer vi litteratur, utstillinger, musikk, verksteder og performance til en helhet som feirer poesiens mange sider og muligheter.

Årets festival 2018 er fra torsdag 12.april til lørdag 14. april

Årets program sirkler rundt temaer som tilhørighet og hjemsted, og den tar også et dypdykk i poesiens nye storstue; sosiale medier.

Torsdag 12. april kl. 18:00 blir det utdeling av Triztan Vindtorn poesipris. Hvem vinner Norges største poesipris? Bli med å finn det ut selv! Vi fortsetter festen inn i torsdagskvelden. Du kan nemlig få oppfylt drømmen om å feste blant bokhyllene, med Litterært nachspiel torsdag med mingling blant bokhyllene.

På festivalfredag 13.april  kan du møte årets rykende ferske poesiprisvinner kl. 18:00.
Kvelden fortsetter med et møte med den «nye» hjemstedsdiktingen på Drammensbibliotekets hovedscene. Hjemmet og tilhørigheten står sterkt i litteraturens verden, og tradisjonen med hjemstedsdiktning ble startet av Vinje og Bjørnson, og er i dag videreført av forfattere som Gunnar Staalesen, Roy Jacobsen m.fl.  Men hvorfor er egentlig hjemstedet så viktig for enkelte forfattere?  Tove Nilsen (bildet) er en av de som skal forsøke å svaret på det. 

Lørdag 14. april er tettpakket med innhold for alle aldre og preferanser. På Gummibaren kan du få en introduksjon til fenomenet Instagram-poesi. Det hersker liten tvil om at Hans Børli eller Robert Frost hadde omfavnet både hashtagger og emojis hvis de hadde skrevet poesi i dag.  Vi setter oss ned med instagrammere som har gjort levebrød av å putte poesi rett inn i folks smarttelefoner. Videre inviterer vi til en internasjonal lørdagskveld på Drammensbiblioteket der et knippe sterke kvinner kommer for å samtale om litteratur og viktige samfunnsspørsmål. Pakistanske Nazish Khan ga i 2015 ut Da himmelen falt, der hun samlet inn historier fra folk som var berørt av tvangsekteskap på ulike måter. Hun møter Alisa Daic.

 

Følg oss på Facebook for de ferskeste festivalnyhetene!Invitasjon til festforestilling med utdeling av

Triztan Vindtorn poesipris 2022

Torsdag 24. mars kl. 19.00

Drammensbiblioteket inviterer herved til en festkveld med prisutdeling og kunstneriske innslag.

Velkommen til utdeling av Triztan Vindtorn poesipris, Norges største poesipris.

Kristopher Schau, er konferansier for årets prisutdeling. Leder for Forfatterforeningen Heidi Marie Kriznik deler ut prisen. Prisvinnerintervjuet vil bli ledet av Henning Bergsvåg.

Se Facebook.com/vindtornpoesipris for mer informasjon.