Arild Linneberg

(foto: Tom Atle Bordevik)

Arild Linneberg, født 1952, er dr.philos, professor i allmenn litteraturvitenskap og leder for Centre for Humanistic Legal Studies ved Universitetet i Bergen. Han har både skrevet sakprosa og skjønnlitteratur, og har vært leder av juryen siden poesiprisens opprettelse i 2013.

Mette Karlsvik

(foto: Tove K. Breistein)

Mette Karlsvik, født 1978, er prisbelønnet forfatter. Hun debuterte i 2005 med romanen Vindauga i matsalen vender mot fjorden. Hun har skrevet både for voksne og barn, og har mottatt både Tarjei Vesaas’ debutantpris, Stig Sæterbakkens minnepris og Skien kommunes kunstnerstipend. For romanen Bli Björk ble hun i 2011 nominert til Brageprisen.

Henning Hagerup

(foto: Ingrid Pop)

Henning Hagerup, født 1959, er forfatter, oversetter og litteraturkritiker. Hans nyeste utgivelse er essaysamlingen Metafysisk skrapjern fra 2015.

Fredrik Høyer ( nytt medlem 2018)

(foto: Tom Atle Bordevik)

Fredrik Høyer (f. 1988) er fra Drammen. Han har gått på tekstforfatterlinja på Westerdals School of Communication og studeret litteraturvitenskap. Han er også en erfaren slampoet og holder kurs i kreativ skriving for ungdom. Han har utgitt “Månehund og fatter’n” (2014), og satt opp forestillingen Grønlandssutraen i Drammen og på Nationaltheatret.

Birgit Hatlehol

Birgit Hatlehol, født 1962, er leder for Oslo internasjonale poesifestival, Oslo poesifilm, Barnas poesidag og Barnas fredsdikt. Hun er medlem i Literary Europe Live og sitter i juryen for New Voices from Europe, og hun blir ofte brukt som foredragsholder. Hun er i ferd med å redigere flere poesiantologier for utenlandske forlagshus i Europa og USA. Som tidligere tidsskrift og avis-redaktør, og leder for flere av Norges største litteraturfestivaler, har hun hatt et langt samarbeid med Triztan Vindtorn.

Drammen kommune takker Edvard Hoem og Torgeir Rebolledo Pedersen for innsatsen som jurymedlemmer fra 2013 til henholdsvis 2015 og 2016.

(foto av Hoem: Paal Audestad / foto av Pedersen: Tom Atle Bordevik)

Drammen kommune takker Kristin Berget for innsatsen som jurymedlem fra 2012 – 2017.

Gründere av prisen og støttespillere

vindtorn.no © 2019