Stein Versto ( nytt medlem 2019)

Foto: Ånond Versto

Stein Versto (f. 1957) er fra Vinje i Telemark. Han debuterte med novellesamlinga Ho blei borte i trappene. Den fikk han Tarjei Vesaas’ debutantpris for i 1990. Versto har også skrevet diktsamlingene Innfalda tid, minne (1995) og Snø i partituret (2000). I 2013 gav Versto ut sin første roman, Nidaros. Versto har vært forlagsredaktør i Samlaget, og sittet som leder av Den norske Forfatterforeningens litterære råd fra 2009 til 2013.

Mette Karlsvik

(foto: Tove K. Breistein)

Mette Karlsvik, født 1978, er prisbelønnet forfatter. Hun debuterte i 2005 med romanen Vindauga i matsalen vender mot fjorden. Hun har skrevet både for voksne og barn, og har mottatt både Tarjei Vesaas’ debutantpris, Stig Sæterbakkens minnepris og Skien kommunes kunstnerstipend. For romanen Bli Björk ble hun i 2011 nominert til Brageprisen.

Carina Beddari ( nytt medlem 2019)

Carina Elisabeth Beddari (1987) er norsk litteraturkritiker og skribent. Beddari er utdannet litteraturviter med mastergrad fra Universitetet i Bergen. Hun har i flere år hatt virke som litteraturkritiker og skribent, hovedsakelig i Morgenbladet, hvor hun skriver fast. I 2018 fikk hun tildelt prisen som årets litteraturkritiker av Norsk kritikerlag, hvor særlig hennes evne til å sette litterære verk i sammenheng med større samtaler ble fremhevet av juryen. Hun har også blitt tildelt Fritt Ords kritikerstipend.

Fredrik Høyer

(foto: Tom Atle Bordevik)

Fredrik Høyer (f. 1988) er fra Drammen. Han har gått på tekstforfatterlinja på Westerdals School of Communication og studeret litteraturvitenskap. Han er også en erfaren slampoet og holder kurs i kreativ skriving for ungdom. Han har utgitt “Månehund og fatter’n” (2014), og satt opp forestillingen Grønlandssutraen i Drammen og på Nationaltheatret.

Birgit Hatlehol

Birgit Hatlehol, født 1962, er leder for Oslo internasjonale poesifestival, Oslo poesifilm, Barnas poesidag og Barnas fredsdikt. Hun er medlem i Literary Europe Live og sitter i juryen for New Voices from Europe, og hun blir ofte brukt som foredragsholder. Hun er i ferd med å redigere flere poesiantologier for utenlandske forlagshus i Europa og USA. Som tidligere tidsskrift og avis-redaktør, og leder for flere av Norges største litteraturfestivaler, har hun hatt et langt samarbeid med Triztan Vindtorn.

Drammen kommune takker Edvard Hoem og Torgeir Rebolledo Pedersen for innsatsen som jurymedlemmer fra 2013 til henholdsvis 2015 og 2016.

(foto av Hoem: Paal Audestad / foto av Pedersen: Tom Atle Bordevik)

Drammen kommune takker Kristin Berget for innsatsen som jurymedlem fra 2012 – 2017.

Drammen kommune takker Arild Linneberg for innsatsen som juryleder i perioden 2013 til 2018.

 

Drammen kommune takker Henning Hagerup for innsatsen som jurymedlem i perioden 2013 til 2018.

Gründere av prisen og støttespillere

vindtorn.no © 2020