«Jeg skriver viser. Hadde jeg sunget dem, hadde jeg vært visesanger. Men jeg synger ikke, jeg rapper. Så hva er jeg da? Viserapper? Dette er ikke hip-hop, det er ikke tradisjonell visesang – det er noe midt i mellom. Så la oss kalle det viserap.» – Eivind Sander, 2015

Eivind Sander kom ut med platen <Tilgi meg> i 2015. Men han rommer  flere uttrykk samtidig. Eivind Sander gikk ut fra Teaterhøgskolen i 1997, og har vært tilknyttet både, Centralteatret og Nationaltheatret. Eivind  Sander er en skuespiller med både seriøse og humoristiske roller på sin CV. Han ble for mange kjent som Tom Lund i TV-seriene “Nissene på loven” og “Nissene over skog og hei” . Eivind Sander har også hatt store roller i publikumssuksessene “Uro”, “Buddy”, “Ran”, “Den unge Fleksnes”, “Koselig med Peis” og “Hodejegerne”. For rollen som Ove Kjikerud i Morten Tyldums “Hodejegerne” høstet Eivind godord også internasjonalt, bl.a. i det amerikanske kulturmagasinet Variety. I 2014 hadde Eivind en av hovedrollene i TVNorge suksessen “Neste Sommer”. For den rollen ble han nominert til Gullruten for beste mannlige skuespiller 2014.

Eivind ga i 2002 ut sin første singel på Grappa Musikk forlag; «Fra en benk i parken/Eg ser», hvor Eivind både fikk låne, – og til og med skrive litt om på – «Eg ser» av Bjørn Eidsvåg. Singelen «Vi tar det som det kommer» kom i 2003. Året etter kom debutalbumet «Mellom Fjord & Fjell» produsert av Jacob Young.

Gründere av prisen og støttespillere

vindtorn.no © 2020