Rem & Rem

(foto: André Løyning)

Poet, biograf, oversetter og tekstforfatter Håvard Rem har jobbet med Bob Dylands og Leonard Cohens materiale i en årrekke. Sammen med sin sønn Simen utgjøres han Rem & Rem, som får æren av å åpne Vindtornfestivalen 2017.

Christin Hoff

Irene Nygårdsvik

(foto: Lisa Åsberg)

Irene Nygårdsvik driver Spekulatoriet og skal snakke om kunst og næring, strikking og kommunikasjon. Selv sier hun: “Hvordan vi snakker med hverandre og oss selv, og hvordan vi tenker og praktiserer økonomi, virker sterkt inn på vår trivsel, helse, kreativitet, produktivitet og hva vi evner å skape sammen.”

Lillegraven & Maurseth

(foto: Paal Audestad)

Forfatter Ruth Lillegraven har skrevet både for voksne og barn, og fikk Brageprisen 2013 og Bokbloggarprisen i åpen klasse for diktsamlingen Urd. i 2016 kom hun med diktsamlingene Eg er eg er eg er og Sigd. Sammen med musiker Benedicte Maurseth (hardingfele og vokal) tar hun oss med inn i sitt poetiske univers, der hun tegner opp store linjer samtidig som hun går nært på menneskelivene og inn i det lyse og det mørke.

Noman Mubashir

(foto: Andreas Sundby)

Noman Mubashir jobber i NRK. Han har vært programleder for Hva har du i bagasjen og Migrapolis, og har skrevet flere bøker. Han er også stemmen til Arun i Postman Pat.

Hans Petter Blad

Hans Petter Blad snakker om orientalismen og hvordan bildet av “den andre” kan forstås i litteraturen. Med utgangspunkt i tenkere som Edward W. Said og Emmanuel Levinas forsøker han å trenge inn i sine egne dikt, via diktsamlingene Biblioteket, Museum og Clair-obscur, og til slutt, den romanen forfatteren er i ferd med å skrive – Kart over ømhetens rike.

Eirin Gundersen

(foto: Julie Pike)

Drammensforfatter Eirin Gundersen debuterte i 2015 med diktsamlingen Du er menneske nå. I januar kommer hennes andre bok Alt som ikke er blitt tjoret fast – en diktsamling om en kvinne som reiser sammen med kjæresten til en fraflyttet øy nord i Norge, der forfedrene hennes en gang har levd, og prøver å orientere seg i nåtid og fortid der.

Men Buicken står her fremdeles

(foto: Kai Hansen)

Prosjektet “Men Buicken står her fremdeles” startet ved at forfatter Lars Saabye Christensen, forfatter og journalist Tom Stalsberg og fotograf Lars Bones reiste til USA på reportasje for Dagbladet Magasinet. De kom hjem med et overskudd av ord, bakrus, setninger, dårlig råd og stemninger. Forestillingen har siden 2010 vært på en landsomfattende kantineturné, og har også kjørt USA på tvers under den store Sjømannskirketurnéen. Møt Lars Saabye Christensen, Amund Maarud, Tom Stalsberg og Geir Sundstøl.

deLillos

(foto fra delillos.no)

Det er ingen tvil om at deLillos er et av Norges største og viktigste band, med sanger som har satt seg i den norske folkesjela.  Over 30 år etter at de debuterte med ikoniske «Suser avgårde» er de atter en gang aktuelle med nytt album og turné.

Frode Grytten, Pedro Carmona-Alvarez og Annlaug Børsheim

(foto: Hans Jørgen Brun)

Frode Grytten er en av våre betydelige samtidsforfattere, og er en av dem som i stor grad har utforsket krysningen mellom tekst, poesi og musikk. Hans eksperimentering med møtet mellom tekst og musikk ser vi blant annet i Salongen på NRK Radio, der han vever nye og gamle hits sammen med prosa og prosalyrikk. Han besøker oss sammen med forfatter og musiker Pedro Carmona-Alvarez og musiker, komponist og tekstforfatter Annlaug Børsheim.

Inger Elisabeth Hansen

(foto: Tom Atle Bordevik)

Inger Elisabeth Hansen regnes som en av våre fremste og mest særpregede lyrikere. Hun har skrevet åtte diktsamlinger og har blitt tildelt en rekke priser, og i 2016 fikk hun Triztan Vindtorn poesipris.

Tom Roger Aadland

(foto: Arvid Børretzen)

Tom Roger Aadland har blant annet gjort albumet Blod på spora – en norsk tolkning av Bob Dylans Blood on the Tracks. Han avslutter Vindtornfestivalen 2017.

Gründere av prisen

Samarbeidspartnere

Sponsor og finansielle støttespillere

vindtorn.no © 2018